Головна Новини Суспільство Війна з Росією РСЗВ HIMARS скоро доставлять в Україну: навчання наших військових завершено
commentss НОВИНИ Всі новини

РСЗВ HIMARS скоро доставлять в Україну: навчання наших військових завершено

В США заявили, що українські військові завершили навчання керування РСЗВ HIMARS, тож очікуються поставки

15 червня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

Військові з України в червні навчалися керуванню сучасними РСЗВ HIMARS й їх стажування вже завершується, тож США зможе поставляти до України ці системи вже найближчим часом. Експерти раніше наголошували, що такі РСЗВ вкрай необхідні для українців на фронті, адже дадуть змогу протистояти армії росії, що має перевагу в кількості артилерійських систем. Про це повідомляє Голос Америки.

РСЗВ HIMARS скоро доставлять в Україну: навчання наших військових завершено

Ракетний комплекс, фото Вікіпедія

14 червня заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль підтвердив інформацію про постачання цього виду зброї до України та наголосив, що США мають мету допомогти нашій державі захистити себе від окупантів та посилити свої позиції на фронті, відбити атаки росіян. На його думку, Україна та росія врешті-решт проводитимуть переговори про припинення вогню.

Однак США поки не бачать від росії намірів йти на перемовини й припинити агресію, наголосила в промові речниця адміністрації Байдена Карін Жан П’єр. За її словами, США збільшують обсяги озброєння для України, щоб ЗСУ мали чим битися на Донбасі та щоденно відправляють його до нашої держави.

15 червня в Рамштайні відбудеться третє засідання міністрів оборони, що увійшли в контактну групу з оборони України. міністр оборони США Остін "проситиме їх продовжувати надавати зброю і устаткування” під час зустрічі. Поки що не розголошується, які саме пакети військової допомоги та які країни надаватимуть Україні, але під час засідання обговорюватимуться нові поставки тієї зброї, яка вкрай необхідна для Збройних сил.

Як писав портал, в прямому ефірі Україна 24 військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, як поставка HIMARS змінить ситуацію на фронті й чому росіяни вже пристосувалися до гаубиць М777.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини