Розвідка РФ використала головний недолік ЗСУ: військові розповіли, як почався наступ на Харківщині

За словами українських бійців, ознаки наближення наступу були очевидні

За ці декілька днів російська армія захопила кілька українських сіл на сході, відкриваючи нову лінію фронту у Харківській області. Військові ЗСУ розказали Associated Press, як почавсь наступ загарбників.

Як сказав один з операторів безпілотників, у село Стрілеча біля кордону без перешкод ввійшов підрозділ російської піхоти.

"Я бачив, що російська піхота просто увійшла в село. Їх було дуже багато", - повідомив він.

Українські військові на передовій нищать загарбницьку техніку за допомогою дронів, але тепер Україна вступила в двомісячний період, який, як очікують, буде найважчим з початку війни, інформують журналісти видання.

"Українські солдати відзначають, що ознаки наближення наступу були очевидні. Велике скупчення російських військ, зокрема нещодавно сформованих груп, біля кордону свідчило про швидкий наступ", - стверджує AP.

При цьому, в російській розвідці змогли скористатись головним недоліком українських військ: нестачею особового складу. Коли починавсь наступ, Москва знала, що українські частини будуть розкидані, і їм потрібно буде ротувати підрозділи, які ведуть важкі бої в Донецькій і Луганській областях, пише видання.

Військові ЗСУ ще кажуть, що представники російської розвідки можуть отримувати інформацію про ротації ЗСУ.

"У росіян є інформація. Не знаю як, але вона просочується, коли одна бригада йде, а інша входить. І в цей момент росіяни вриваються", - говорить один з військових.

Зазначають, що таким способом російські підрозділи окупували село Очеретине на Донеччині минулого місяця, користаючись моментом між відходом однієї бригади та приходом іншої, в той час лінія фронту є найбільш слабкою.

Враховуючи те, що на Білгородському напрямку зосереджені 50 000-70 000 військових, що недостатньо для захоплення Харківщини, керівництву ЗСУ є зрозумілим, що наступ спрямований на відволікання їх сил з інших ділянок фронту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на тлі наступу на Харківщині військові дали пораду владі щодо ймовірних переговорів з РФ