Розвідка Естонії оцінила перспективи заморожування війни в Україні

Глава естонської розвідки вважає, що заморожування війни не закінчить конфлікт, Україна має перемогти

Навіть у разі заморожування війни в Україні конфлікту не буде завершено. Без перемоги України неможливо навіть міркувати про довгостроковий світ. Таку заяву в інтерв'ю британському журналісту Тіму Себастіану в програмі DW Conflict Zone зробив керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін.

Глава естонської розвідки не поділяє думки низки західних політиків, які не приховують інтерес до того, що якнайшвидше досягти дипломатичного вирішення військового конфлікту в Україні та погодитися на компроміс із Росією. Також Каупо Розін не вважає, що перезавантаження відносин з Москвою можливе або навіть неминуче.

"Я переконаний, що нинішній російський режим має бути переможений стратегічно. Тому що навіть якщо Путін частково досягне успіху в досягненні своїх цілей, ми вважаємо, він продовжуватиме. Тому війна в Україні не буде закінчена в середньостроковій перспективі, навіть якщо в якийсь момент ми отримаємо заморожений конфлікт чи щось подібне до цього", - зазначив керівник розвідки Естонії.

За його словами, у війні на виснаження, яка триває в Україні, зрештою переможе той бік, у якого більше волі та ресурсів.

"Очевидно, що Україні потрібна додаткова зброя, додаткові боєприпаси. Тому ми не повинні якимось чином самі себе стримувати у підтримці України будь-якими видами зброї чи боєприпасів, яких вони потребують", – зазначив головний розвідник Естонії.

При цьому він додав, що якщо ми говоримо про довгострокове вирішення конфлікту, то для цивілізованого світу не може бути іншого варіанту, окрім як зробити так, щоб зрештою переміг український народ. І, якщо акумулювати зусилля об'єднаного Заходу, цього можна досягти.

Читайте також на порталі "Коментарі" - зараз активно поширюється версія гіпотетичного сценарію завершення війни, яка полягає в тому, що нинішня ескалація росіянами бойових дій є спробою максимально посилити свої переговорні позиції для укладання перемир'я на їх умовах, зазначає політолог Костянтин Матвієнко.