Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії розповіла, скільки років знадобиться РФ, щоб відновити військо
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії розповіла, скільки років знадобиться РФ, щоб відновити військо

У британській розвідці вважають, що РФ знадобиться до 10 років, щоб відновити професійне військо

30 грудня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Втрати Росії у війні проти України цього року значно зросли. Москві знадобиться до 10 років, щоб відновити професійне військо. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Twitter.

Розвідка Британії розповіла, скільки років знадобиться РФ, щоб відновити військо

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Як зазначає розвідка Британії, 2023 року середні щоденні втрати росіяни як убитими, так і пораненими зростали майже до 300 на день. Це більше, ніж 2022 року.

Британська розвідка з посиланням на українську сторону зазначає, що втрати РФ свідчать про деградацію російських сил та їх перетворення на "масову армію" найгіршої якості після "часткової мобілізації" у вересні минулого року.

"Росії, ймовірно, знадобиться 5-10 років на відновлення когорти високопрофесійних та досвідчених підрозділів", — вважає розвідка.

У Британії припускають, що поточний темп втрат РФ зберігатиметься і в 2024 році, а до 2025 року втрати Росії вбитими та пораненими становитимуть понад півмільйона. Британська розвідка зазначає, що за 9 років війни в Афганістані СРСР втратив близько 70 тисяч військових.

Читайте також на порталі "Коментарі" — реагуючи на масовану ракетну атаку російських окупаційних військ по Україні, жертвами якої (вбито та поранено) стали близько ста людей, посол США в нашій країні Бріджіт Брінк закликала продовжити фінансування України, яка бореться з російською агресією. Однак у 2024-й рік ми входимо з багатомільярдними пакетами допомоги, що "підвисли", як з боку США, так і з боку Євросоюзу. І з черговою хвилею російського наступу та похмурими прогнозами з боку деяких західних діячів та медіа. Своїм баченням того, як ситуація у російсько-українській війні та навколо неї може розвиватися у 2024 році, з порталом "Коментарі" поділилися експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини