Розвідка Британії розповіла, до чого готує Росія свій Чорноморський флот

Росія намагається здійснити блокаду України після виходу з Чорноморської зернової ініціативи.

Британська розвідка вважає, що після виходу зі зернової ініціативи Росія здійснить блокаду українських портів та вже змінює позицію Чорноморського флоту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на щоденний звіт розвідки Британії.

За даними британської розвідки Чорноморська зернова ініціатива пом'якшила військову ситуацію у Чорному морі та портових територіях України, а вихід Росії з неї сприятиме збільшенню масштабів насильства у цьому регіоні.

"Російський Чорноморський флот змінив свою позицію після того, як Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, готуючись до блокади України", - заявили у британській розвідці.

Розвідка вказує, що російський корвет "Сергій Котов" опинився у південній частині Чорного Моря та намагається патрулювати шлях кораблів між українськими портами та Босфором. За аналізом британських аналітиків існує можливість, що російський корвет стане одним з тих суден, які будуть займатись перехопленням комерційних кораблів, які прямуватимуть в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий аналітик пояснив, як Росія потрапила у пастку України після закінчення Чорноморської зернової ініціативи. За його словами Росія тепер не може наблизитись до українських портів, а Чорноморському флоту РФ не вдасться здійснити повну блокаду України.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі повідомили, чи готова Росія повернутись до зернової угоди. А українська розвідка отримала секретну доповідь для вищого керівництва Кремля де, детально описаний довгостроковий план зриву зернової ініціативи.