Розвідка Британії розповіла, чи відмовився Путін від ідеї повного знищення України

У британській розвідці вважають, що Кремль говорить про переговори лише для видимості, а насправді не відмовився від ідеї знищення України

Британська розвідка зазначає, що, незважаючи на заяви російських чиновників про готовність до переговорів, Росія не відмовилася від своїх початкових цілей щодо України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Британські фахівці навели заяву російського екс-віце-прем'єра, "сенатора" від окупованої частини Запоріжжя Дмитра Рогозіна, який нещодавно вихвалявся знищенням українських книг, закликав "знищувати українськість у зародку" і заявляв, що будь-яке перемир'я з Україною означатиме "вірну смерть для наших" дітей”.

"Ці коментарі – останні із давньої низки українофоських заяв російських посадовців високого рівня, спрямованих на заперечення і погрози українській ідентичності та культурі. Ймовірно, всередині російської держави багато осіб, які націлені на досягнення максималістичних цілей у війні, включно зі знищенням української культури, ідентичності та держави. Попри нібито прагнення Росії до переговорів, як повторював речник Кремлі Дмітрій Пєсков 1 липня 2024 року", – нагадали аналітики.

В огляді також нагадали заяву правителя Росії Володимира Путіна у 2017 році про те, що "не всі країни мають суверенітет".

Читайте також на порталі "Коментарі" - британська розвідка дізналася, який месенджер вирішила заблокувати Москва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія значно збільшила кількість військових у Курській області після того, як минулого тижня, коли до регіону зайшли українські війська, зіткнулася з проблемою "дезорганізації та безладдя". Про це йдеться у новому звіті розвідки Великобританії.