Розвідка Британії: РФ застосувала нову зброю, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ

Чекаючи на контрнаступ ЗСУ, РФ сильно модифікувала ударний вертоліт Ка-52

У той час як українська армія продовжує наступальні операції в Запорізькій області, однією з найсильніших російських систем озброєння в цьому секторі є ударний гелікоптер Ка-52, який був дуже модифікований. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка зазначає, що країна-агресор втратила близько 40 вертольотів Ка-52 після початку повномасштабного вторгнення, але цей тип також дорого обійшовся Україні.

За інформацією британських фахівців, останніми місяцями Росія поповнила свої сили на півдні абсолютно новим варіантом Ка-52М: сильно модифікованим вертольотом, виходячи з російського досвіду в Сирії. Докази, що підтверджують використання варіанта М в Україні, включають фотофіксації, опубліковані фото у соцмережах, на яких екіпаж позує поряд із новим вертольотом.

"Ще одним важливим покращенням парку Ка-52 є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR, дальність дії якої становить близько 15 км. Екіпажі Ка-52 швидко скористалися можливістю використовувати зброю за межами досяжності української ППО", - заявили у британській розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.