Розстріл мирних жителів у Селидовому: Дмитро Лубінець відреагував

Можливий розстріл жінок у Селидовому: Уповноважений з прав людини вимагає дій від міжнародних організацій

У місті Селидове, Донецької області, з'явилися повідомлення про ймовірне вбивство двох цивільних жінок російськими військовими. Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, відреагував на цю інформацію та звернувся до міжнародних організацій, зокрема до ООН і Червоного Хреста, з проханням втрутитися.

Лубінець зазначив, що якщо підтвердиться факт розстрілу мирних мешканців, це буде не тільки порушенням прав людини, але й грубим порушенням законів і правил війни, встановлених Женевською конвенцією. За його словами, винні обов’язково мають бути притягнуті до відповідальності.

"Я вже надіслав листи міжнародним організаціям і чекаю на їхню реакцію. РФ вчиняє злочини кожного дня в Україні! Агресора потрібно зупинити зараз! Злочинців потрібно покарати вже зараз," — наголосив Лубінець.

Він підкреслив, що Україна очікує швидких і рішучих дій від міжнародної спільноти, щоб притягнути до відповідальності тих, хто винен у скоєних злочинах, і зупинити агресора.

Раніше “Коментарі” писали, що в українському місті Селидове, що на Донеччині, російські окупаційні війська вдаються до масових вбивств мирного населення. Про це повідомив офіцер Збройних Сил України з позивним "Алекс" через свій Telegram-канал "Офіцер". За його словами, після патрулювання територій міста з допомогою дронів було виявлено численні тіла у цивільному одязі, розкидані по приватному сектору.

Нагадаємо, що російські війська зайняли ще один населений пункт - село Левадне. Такі дані оприлюднили аналітики проєкту DeepState. За їхніми словами, ворог також активізувався біля кількох інших населених пунктів — Шахтарського, Новоукраїнки, Богоявленки, Новодарівки, Стельмахівки, в Гірнику та Олександрополі.