Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розкрито план, як Росію будуть примушувати до миру з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито план, як Росію будуть примушувати до миру з Україною

Росію змусять взяти участь у другому саміті миру, хоче не виключено, що Україні доведеться піти на певні компроміси

сьогодні, 12:15 comments1010
Поділіться публікацією:

Примус Росії до миру — це створення таких умов, за яких країна-агресор усвідомить, що підтримка України настільки потужна, що досягнення її воєнних цілей стане неможливим, заявив в ефірі Freedom політолог Ігор Попов.

Розкрито план, як Росію будуть примушувати до миру з Україною

Росія

За його словами, фраза "примус до миру" може викликати асоціації з грубим примусом, але насправді йдеться про створення відповідних умов. Справа у тому, каже експерт, що Росія є ядерною державою з армією, що налічує пів мільйона військових лише на території України.

“Примусити до миру” — це лише мовний зворот. Насправді це означає створити умови. Це показати, що в України є настільки сильна, серйозна, довгострокова підтримка, що Російська Федерація жодним чином не зможе, ні в короткостроковій, ні в середньостроковій перспективі, реалізувати жодну з цілей, які вони перед собою ставили у війні проти України. Саме про цей план української перемоги зараз говорить українська делегація в Нью-Йорку”, — відзначив експерт.

Він також згадав, що деякі елементи плану вже обговорюються. У документі, який був представлений президентом України, є військовий компонент, який включає гарантії постачання зброї, зокрема для нових підрозділів Сил оборони, а також додаткові системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Політолог також акцентував увагу на тому, що йдеться про можливість завдання ударів американськими ракетами по військових об’єктах на території РФ, але в межах 300-500 км від кордону, що безпосередньо задіяні в атаках проти України. Київ не прагне атакувати великі російські міста, як про це говорить російська пропаганда.

Крім військової частини, в плані є і економічний аспект. Зокрема, в Нью-Йорку підписано важливу декларацію про надання Україні кредиту під заставу заморожених російських активів. Це допоможе забезпечити стабільність економіки України в наступному році, покриваючи як соціальні, так і військові витрати.

Попов також підкреслив, що план включає дипломатичні зусилля для створення умов для майбутніх мирних переговорів.

"Якщо західні союзники максимально долучаться, щоб залучити до робочих груп за українським планом, до підготовки Саміту миру країни, які вагаються, тоді в нас вийде критична маса. І ось тоді ми говоритимемо про те, щоб не те, що примусити Росію до участі, але створити ситуацію, в якій не брати участь буде неможливо. Хоча, можливо, і нам доведеться йти на певні компроміси, але не на такі, які ставить Росія на сьогодні", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Кремлі заявили про те, що РФ ніхто не зможе змусити до миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини