Розкол між Зеленським і Залужним: в ОП відреагували на статтю NYT

Подоляк наголосив, що він зараз бачить у соціальних мережах "певне змагання"

Представники Офісу президента України спростовують оприлюднену в публікації NYT інформацію про ніби існування розколу між главою держави Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Як стверджує радник голови ОП Михайло Подоляк, що прозвучали в ефірі телемарафону, такого розколу не існує.

"У нас є верховний головнокомандувач – він не може розколювати, тому що верховний головнокомандувач навпаки – все збирає. І в нас сьогодні є абсолютна синхронізація позицій верховного головнокомандувача і військової вертикалі, тому що верховний головнокомандувач вибудовує своє розуміння тактики і стратегії на даних розвідки, даних Генерального штабу і всіх інших додаткових матеріалах", – сказав радни голови Офісу президента.

Михайло Подоляк повідомив, що президент приймає політичні рішення, ґрунтуючись на тій інформації, яку він отримує у межах військового кабінету, Ставки чи селекторів. Він наголошує, що ніякого розколу між верхівкою влади та Збройних сил в цей час нема.

Разом з тим, він додає, що саме зараз спостерігає у соцмережах "певне змагання", яке не приносить користі Україні.

"Вони хочуть додатково деморалізувати і так тяжкий морально-емоційний фон, в якому ми знаходимося 620 днів війни. Далі – вони хочуть показати нашим партнерам, що в нас немає єдності. Третє, головне – вони хочуть вести переговори з Росією, показавши, що ми настільки слабкі, що готові сьогодні вести переговори на умовах РФ", – завершив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В ОП відреагували на статтю Time про "розлюченого" Зеленського