Російські війська стрімко просуваються до Покровська: експерт дав прогноз

Російські війська підійшли на 15 км до Покровська Донецької області

Військові аналітики б'ють на сполох: російські війська стрімко просуваються до стратегічно важливого міста Покровська в Донецькій області. Після захоплення села Сергіївка відстань до міста скоротилася до 15 км. Експерти попереджають про ризик подальшого наступу та можливу ізоляцію міста.

За даними Юліана Репке, експерта BILD з аналізу відкритих даних, російська армія демонструє значну швидкість просування на цьому напрямку, досягаючи 5 км на тиждень. Українська оборона в деяких місцях починає валитись під натиском противника.

"Російська армія вторгнення захопила село Сергіївка Донецької області. До Покровська [залишилось] 15 км", - повідомив сьогодні експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Ріпке. За його оцінкою, швидкість просування ЗС РФ на цьому напрямі сягає 5 км на тиждень, а українська оборона "частково руйнується".


Покровськ, колись велике місто з населенням 80 000 чоловік, зараз відіграє ключову роль у логістиці української армії. Звідси проходить "дорога життя" до Часового Яру, що забезпечує постачання передових частин ЗСУ. Падіння Покровська може серйозно ускладнити ситуацію для українських військових та відкрити російським військам шлях до подальшого наступу.

З початку року російська армія просунулась на 23 км у напрямку Покровська, подолавши значну відстань та захопивши низку населених пунктів. Експерти попереджають, що якщо темпи наступу збережуться, місто може опинитися у небезпеці найближчим часом.

Раніше "Коментарі" писали, що українські збройні сили (ЗСУ) відступили від своїх укріплених позицій на південний схід від Нью-Йорка на Донеччині. Це рішення було ухвалено, щоб уникнути оточення з боку російських військ, які просувалися з півночі та півдня, оминаючи укріплені позиції ЗСУ. Про це повідомляє Юліан Репке, експерт BILD з аналізу відкритих даних.