Росіяни знову просунулися біля двох ключових міст на Донбасі: карти ISW

У окупантів є просування під Сіверськом та Покровськом

На фронті в Україні фіксується просування російських окупантів на південь від Сіверська та на схід та південний схід від Покровська на Донеччині. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські загарбницькі війська нещодавно просунулися на південь від Сіверська і продовжили наступальні операції у цьому районі 3 жовтня. Геолокаційні кадри від 2 жовтня показують, що війська РФ просунулися на північ від Веселого.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що 3 жовтня окупанти атакували біля Спірного (південно-східніше Сіверського).

3 жовтня російські загарбники продовжували наступ у районі Часового Яру, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Війська РФ продовжували атаки в районі Калинівки, Іванівського, Білої Гори, Ступочок та Андріївки.

Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ нібито регулярно відбивають українські контратаки поблизу мікрорайону Канал у східній частині Часового Яру.

Російські окупанти продовжували наступальні дії в районі Торецька, Деліївки, Нелипівки, у напрямку Щербинівки та Сухої Балки 2 та 3 жовтня, але не здобули підтверджених успіхів.

Російські окупанти нещодавно просунулися на схід та південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри від 2 жовтня показують, що окупанти просунулися на південь від Новоторецького та до східної околиці Лисівки.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, показують, що війська РФ також просунулися далі на захід та південний захід від Новогродівки.

Російські джерела 2 та 3 жовтня стверджували, що війська РФ нібито захопили східну частину н.п. Цукуріно, просунулися в центр міста і мали успіх на південь та північ від нього.

Інший російський "воєнкор" 3 жовтня заявив, що путінські війська просунулися на захід вздовж траси Е-50 (Донецьк-Покровськ) на північ від Селидового, проте в ISW не знайшли підтвердження цих російських заяв.

Війська РФ 2 і 3 жовтня продовжували наступальні дії в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Новоторецького, Зеленого Поля, Миролюбівки, Миколаївки, Крутого Яру, Красного Яру, Новогродівки, Селидового, Цукуриного, Гірника та Желанне Друге.

Читайте також на порталі "Коментарі" - окупанти мають просування на фронті: карта Deepstate.