Росіяни змінили цілі: прагнуть захопити нове місто і розгорнути серйозний наступальний плацдарм

Росіяни наразі відмовилися від ідеї захопити Покровськ і зосередилися на Кураховому

Російські окупаційні війська сконцентрували свої зусилля на місті Курахове в Донецькій області, тоді як наступ на Покровськ відійшов на другий план. Як відзначив в ефірі Freedom військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, причина цього полягає в необхідності підготувати південний фланг для можливого наступу.

За його словами, такі населені пункти, як Селидове, Ізмайлівка, Гірник, Курахівка та Зоряне, а також лівий та правий береги річки Вовча залишаються поза контролем російських окупантів. Відсутність контролю над цими територіями створює загрозу для будь-яких спроб росіян наступати на Покровськ, оскільки їхні лінії постачання можуть бути перерізані з півдня.

"Починати за таких умов наступ на Покровськ — це підписувати собі вирок на самогубство, оскільки будь-якої миті може бути перерізана саме з півдня основна лінія напрямку… Крім того, не сформовано два основних напрямки атаки на Покровськ: з півдня — за що відповідає Селидове, і з південного сходу — через Новогродівку”, — відзначив Коваленко.

Окрім того, експерт додав, що російські війська будуть продовжувати концентрувати свої зусилля на Кураховому, доки не забезпечать свій південний фланг. За його словами, Курахове розглядається російським командуванням як більш досяжна мета порівняно з Покровськом.

Коваленко підкреслив, що захоплення Курахового дасть можливість контролювати трасу Н-15, що дозволить просуватися далі на захід — на Дачне та Костянтинопіль, а також потенційно вийти за межі Донецької області, навіть до Запорізької області.

Такий сценарій створить для російських військ серйозний плацдарм для подальших наступальних дій, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіянам розповіли за скільки часу вдасться захопити всю Донецьку область.