Росіяни вже близько: волонтер розповів про евакуацію з українського міста

Через наближення фронту українці вимушені евакуйовуватись з міст на Покровському напрямку.

Волонтер Влад Маховський повідомив, що російські війська усе ближче до Покровська, тому тут відбувається евакуація місцевих мешканців. Через наближення лінії фронту вони відчувають на собі наслідки обстрілів, а російські бомби влучають у місто.

Влад Маховський в коментарях телеканалу "Еспресо" розповів про ситуацію з евакуацією на Покровському напрямку. За його словами, попри те, що організована примусова евакуація дітей і їх поступово вивозять, ситуація надзвичайно небезпечна і людям, які залишаються дуже важко перебувати в таких умовах.

"Наразі евакуація відбувається з Покровського напрямку, оскільки росіяни вже близько, і міста в цій зоні стають надзвичайно небезпечними. Це стосується Покровська та Мирнограда, не кажучи вже про Гродівку та Новогродівку, які розташовані дуже близько до лінії фронту. Люди відчувають на собі всі наслідки обстрілів, адже КАБи влучають у міста. Багато мешканців зараз перебувають у небезпеці", - говорить волонтер.

Маховський вказує, що до деяких населених пунктів немає можливості дістатись, тоді як в інші заїжджати вкрай небезпечно через атаки російських дронів.

"На донецькій трасі, яка веде в той напрямок, ворог активно використовує FPV-дрони. Нещодавно їздив до Торецька, ситуація там дуже небезпечна. Відстань до позицій окупантів всього кілька кілометрів, і вони також активно використовують FPV-дрони", - розповів Маховський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про військового експерта, який пояснив у чому небезпека боїв у Курській області та як від цієї військової операції може постраждати Україна.

Також "Коментарі" писали про цинічний крок Росії. Обмудсменка РФ написала заяву до ООН звинувативши Україну у порушення прав людини.