Росіяни вдарили по щільній забудові у центрі Харкова: що відомо

РФ вдарила по центральному району Харкова, виникла пожежа

Російські війська завдали удару по центральному району Харкова. Існує загроза продовження обстрілу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-каналі повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Мер міста зазначив, що ворог потрапив по щільній житловій забудові, внаслідок чого сталася пожежа.

Інформація про руйнування та жертви поки що уточнюється.

"Будьте обережні – обстріл може продовжуватися", - додав міський голова.

Терехов згодом повідомив, що у Харкові пошкоджено будівлю поліклініки після ударів.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синегубова, екстрені служби вже виїхали на місце влучення.

Перед обстрілом Повітряні сили Збройних сил України (ЗСУ) попереджали про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку та загрозу застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей. Пізніше також заявили про загрозу застосування балістичного озброєння зі східного спрямування.

Читайте на порталі "Коментарі" - є сценарії заморожування війни між Україною та Росією, про це порталу "Коментарі" заявив політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі. Крім того, він зазначив, що офіційні особи України заявляють про готовність розпочати переговори.

"Пов'язано це з передвиборчою кампанією в США. Та й у разі перемоги на виборах Дональда Трампа шанси на те, що конфлікт буде заморожений у найближчій перспективі, а саме протягом року вкрай високі. Це по-перше. А по-друге, слід розуміти , що ми живемо в епоху постполітики, коли заяви робляться заради того, щоби викликати резонанс", – заявив політолог.

Експерт також зазначив, що Росія шантажує Захід застосуванням ядерної зброї і цей шантаж діє.