Росіяни створили для себе бетонну пастку у Курській області, яка їх вбиває

Російська оборона у Курські області перетворилася на загрозу для солдатів армії РФ.

Через побоювання прориву ЗСУ у Курській області місцеві російські командири встановили "зуби дракона". Однак ці масивні бетонні перешкоди знищують росіян, які намагаються втекти від українських дронів на машині - вони з великою швидкістю врізаються у захисні споруди.

Російські військкори та Z-блогери активно скаржаться на "зуби дракона" у Курській області. Російський пропагандист Святослав Голіков заявив, що на ділянці траси Суджа-Курськ українські сили активно використовують дрони, тому росіяни на автомобілях намагаються втекти, але хтось встановив бетонні захисні споруди, які постійно знищують солдатів РФ.

"Днями на ділянці по-сірому виставили зуби дракона. Ні сповіщень, ні попереджувальних знаків. На швидкостях за 150 км/год влетіло кілька машин, були загиблі та тяжко постраждалі. Товариші, які працюють на Суджанському напрямі, знесли ці зуби до бісової матері, але наступного дня ситуація повторилася. Знову зуби по-сірому, розбиті машини, кілька загиблих та кілька людей у реанімації", - пише Z-блогер.

Росіяни у соцмережах вважають, що можливо "зуби дракона" встановили не їх військові, а ДРГ. За їх словами, ці загородження збудовані без попередження та не мають розпізнавальних знаків, що привело до великої кількості аварій, знищеної техніки та загибелі військових РФ

"Вночі у Курській області невідома ДРГ виставляє в тилу "зуби дракона", на трасах евакуації, якими машини мчать від FPV-дронів на 150км/год. Без будь-яких розпізнавальних знаків. Загиблих понад 40 осіб лише за одну добу, стільки ж 300. За годину більше ДТП, ніж підбиває FPV за тиждень", - йдеться в повідомленні.

"Зуби дракона" - це протитанкові загородження з бетону, зазвичай конічної або пірамідальної форми, призначені для уповільнення або зупинки бронетехніки. Їх часто використовують на полях битв для обмеження пересування танків, змушуючи війська обходити ці перешкоди.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські партизани здійснили диверсію у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, що першим напрямком, де росіяни можуть використати солдатів з КНДР може стати Курщина.