Росіяни швидко просуваються під Покровськом: чому їм вдається наступ

Російські окупанти вдало наступають на Покровському напрямку, бо їм у цьому сприяє рельєф місцевості

Російські загарбники швидко просуваються на Покровському напрямку, оскільки їм в цьому сприяє рельєф місцевості, відзначив в коментарі РБК-Україна ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман.

За його словами, зовсім інша ситуація на Торецькому напрямку та в районі Часового Яру. Зокрема, каже експерт, там рельєф місцевості допомагає Силам оборони, хоча ворог тисне на позиції ЗСУ з такою ж силою, що і на Покровському напрямку.

При цьому Гетьман підкреслив, що Покровський напрямок становить лише 5% усієї лінії фронту. При цьому, відзначає експерт, саме там відбувається від третини до половини всіх бойових зіткнень.

"Тому є сенс відходити ближче до Покровська. Як каже нам місцева військово-цивільна адміністрація, там побудовано потужні фортифікації. Швидше за все, треба там намагатися тримати оборону і не пускати ворога до Покровська і далі", – вважає Гетьман.

Окрім того, він додав, що російські загарбники просуваються на Покровському напрямку зі швидкістю 1 кілометр за кілька днів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Покровському напрямку склалася для українських військових критична ситуація, там ворог має успіх і просувається вперед до міста. Зараз він знаходиться на підступах до Покровська. При цьому військові експерти і народні депутати звертають увагу на те, що окремі підрозділи просто залишають свої позиції без бою і відступають. Серед причин таких дій називають і те, що серед військових на Донецькому напрямку нібито розповсюджена думка про те, що між владою України та РФ є таємна домовленість про здачу окупантам всієї Донецької області, саме тому військові за неї і не борються.