Росіяни прийдуть на колінах підписувати мир – Дуда

Анджей Дуда розповів, де росіяни мають підписувати мир, коли прийдуть на колінах до України

Польский президент Анджей Дуда згадав розмову з Володимиром Зеленським під час якої попросив президента України, щоб мирний догорів між Україною та Росією був підписаний в Переяславі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання Wprost.

Анджей Дуда разом з першою леді Польщі розпочав свій дводенний візит до Латвії, де зустрінеться з президентом Егілсом Левітсом 1 лютого. Під час пресконференції на зустрічі президента Дуди з поляками у Ризі, лідер Польщі критично висловився про російську агресію.

"Ми дуже сильно підтримуємо один одного, особливо в час, коли цей монстр з російського сходу знову повстає і простягає свої хижі лапи, щоб захопити більше народів. Він напав на наших сусідів з України, на наших колишніх співвітчизників з Речі Посполитої, цієї великої Республіки, бажаючи позбавити їхньої свободи, незалежності, суверенітету, життя і, насамперед, самовизначення", – говорить Анджей Дуда.

Дуда стверджує, що завдяки спільній підтримці союзників, Україна зможе перемогти Росію. Та додає, що під час нещодавньої розмови з Зеленським він попросив підписати мир в одному з міст України, щоб засвідчити кінець російського, радянського та імперського терору.

"Володимире, дивлячись на нашу історію, коли ви переможете Росію, коли росіяни прийдуть сюди на колінах мир підписувати, то ведіть їх у Переяслав, нехай вони з вами підпишуть мир. Нехай перекреслять усі ті роки радянського та російського впливу і цю неволю від часів царизму до недавнього часу, від якої ви зараз знову захищаєтесь", – сказав президент Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Медведєв прочитав пропагандистський лист про те, що Польща мала загинути

Також "Коментарі" писали про Віктора Ющенка, який порадив Путіну подивитись польський фільм.