Росіяни пишаються новою тактикою захоплення територій "розквіт квітки": в чому її суть

Росіяни вже місяць використовують нову тактику на полі бою, яку називають «розквіт квітки»

Як розповідає військовий аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник, росіяни вже місяць гордо пишаються своєю тактикою "розквіт квітки" - інфільтрація, концентрація, одночасний удар з декількох сторін наших ВОПів, а у переважній більшості СП.

За його словами, така тактика виглядає наступним чином. Спочатку росіяни групами по 2-3 особи перебігають в тил Сил оборони і займають кругову оборону, попри втрати 80% особового складу частина все ж добігає.

Після цього накопичена за ніч штурмова група зранку починає штурм українських позицій в тилу, відволікаючи на себе увагу. За цей час по такій же схемі до них підтягують групи по 5-6 людей, формуючи ударну групу.

"В цих умовах величезне навантаження лягає на батальйонну розвідку, яка має бачити все поле бою, і вчасно виявляти для знищення щурів у нас в тилу. Ну а найбільше навантаження все ж тягне на собі піхота, яка має не просто не розгубитись, коли зранку тебе атакують з трьох сторін, а ще й повести бій доповідаючи командиру, що "ситуація складна, але контрольована", - відзначив Мельник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники не можуть вирівняти свою лінію фронту. Експерти вважають, що окупанти хотіли б цього, щоб мати можливість окопуватися з наближенням осіннього сезону. За їх словами, окупанти хотіли захопити Покровськ, Нью-Йорк, Торецьк, Часів Яр, Курдюмівку, Кліщіївку, Білогорівку. Втім, наступальний потенціал росіян збитий, і замість трьох напрямків, на яких росіяни концентрували свої зусилля на початку літа, зараз вони фактично сконцентрувалися на одному напрямку, Покровському, але і там припинили рух.