Росіяни намагаються прорвати фронт: де йдуть найбільш запеклі бої

Російські окупанти продовжують активні бойові дії і намагаються прорвати фронт, втім безуспішно

Наразі українському командуванню вдалося впоратися з кризою на донбаському фронті, про це заявив військовий аналітик Роман Пономаренко. За його інформацією, ЗСУ призупинили російський наступ та відновили фронт, при чому на всіх ключових напрямках – Селідове, Покровськ, Нью-Йорк – Торецьк.

Зокрема, відзначає експерт, 12-та бригада НГУ "Азов" своєю раптовою появою під Нью-Йорком, не просто стабілізувала критичне становище, але і серією контратак відкинула противника і деблокувала низку оточених українських підрозділів.

"Важливо розуміти, що це ще не остаточний провал російського наступу. Становище залишається серйозним, обидві сторони підтягують резерви, запеклі бої по всьому фронту тривають. Ворог постійно атакує, намагаючись прорвати фронт, але наразі майже не просувається", - відзначив Пономаренко.

Нагадаємо, буквально вчора в мережі з’явилися відео, як 53-тя окрема механізована бригада вивісила український прапор в Нью-Йорку. Військові розблокували групу бійців, яка весь цей час утримувала в повному оточенні фенольний завод. Наразі частина населеного пункту контролюється то українською, то ворожою арміями, але тенденція коливається в наш бік.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація навколо українського угруповання в районі трикутника Красногорівка – Карлівка – Невельське ускладнюється. Найбільш складними напрямками залишаються Покровський та Курахівський, що підтверджує кількість бойових зіткнень. Наразі просування ворога в напрямку Покровська зупинено, і можна виділити три основні напрямки атак противника. Перший — на Покровськ через Гродівку та Новогродівку, де, за словами головнокомандувача Сирського, ситуація стабілізована, хоча атаки ворога тривають.