Росіяни лютують: жителі Курської області звинувачують владу в обмані

Жителі Курської області зіткнулися з відсутністю евакуації

Росіяни, які живуть у прикордонних районах Курської області, зокрема міста Суджа, опинилися у відчайдушному становищі після повідомлень про "прорив кордону". Замість організованої евакуації, обіцяної владою, люди зіткнулися з бездіяльністю екстрених служб і відсутністю будь-якої допомоги.

Численні скарги на гарячу лінію 112 залишаються без відповіді, а ті, кому вдалося самостійно вибратися з небезпечної зони, звинувачують владу у брехні та байдужості. У мережі з'явилося відео, на якому росіянка безуспішно намагається додзвонитися до рятувальників, благаючи допомоги для своїх батьків, які залишилися в Суджі. Оператор служби 112, не в змозі допомогти, скидає дзвінок, посилаючись на неможливість довго чекати.

"А я можу сидіти і чекати 8 хвилин, а ви не можете? У мене там батьки в Курській області, там Суджу раз***. Евакуації немає. А ви не можете почекати? З'єднайте мене з Курською областю", - сердиться росіянка.

Біженці з Суджі, зустріті на вулицях Курська, розповідають про паніку і хаос, що панували у місті.

"Бардак повний, ніякої евакуації не було, всі брешуть. Люди самі виїжджали. Ми виїжджали, сподіваючись повернутися наступного дня, бо ніхто нас ні про що не попереджав. В одних трусах. Кинуто все. Нічого немає. Ніхто нічого не каже. Ми зустрічаємо суджан на вулицях Курська, і всі шоковані, тому що адміністрація нікого ні про що не попередила.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Настання Збройних сил України в Курській області не стане поворотним моментом війни . Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли військові оглядачі німецького таблоїду "Bild" Юліан Репке та Філіп П'ятов.