Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни готують заходи до дня росії на окупованих територіях
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни готують заходи до дня росії на окупованих територіях

В Херсонській області росіяни проводитимуть день росії

7 червня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

В Херсонській області складна гуманітарна ситуація, але окупанти готують святкування дня росії — пропаганда замість продуктів і ліків. Про це повідомляють на сторінці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Росіяни готують заходи до дня росії на окупованих територіях

Фото з відкритих джерел

За інформацією росіяни готують заходи до святкування дня росії на окупованій території, не припиняючи обстрілів сіл з артилерії та спроб захопити звільнені населені пункти. Окупанти ж розганяють пропагандистські наративи на кшталт : "Херсон здали”, “Херсон просто кинули”, “за Херсон не боролися”, “за Херсон боролися, але не так, як треба” тощо.

Як повідомляють в обласній адміністрації, в громадах відсутній зв'язок та інтернет. Повідомляється, що росіяни нав'язують рублі магазинам, змушують бізнесменів проходити "реєстрацію".

Бойові дії тривають в кількох громадах: Високопільській, Нововоронцовській, Кочубеївській. В частині громад відсутнє електро, водо та газопостачання. Населення самостійно евакуюється з території області на підконтрольну Україні. Не в усі громади є можливість завезти гуманітарну допомогу та продукти, ліки. Нестача медикаментів залишається критичною. Не в усіх громадах людям видали пенсію та соцвиплати. В Нововоронцовській громаді у відділеннях Укрпошти почали виплачувати заборговану пенсію.

За даними оперативного командування "Південь", росіяни на блокпостах в перехваті розмов розповіли, що командування дозволило їм  розстрілювати цивільних на приватному транспорті чи на вантажівках з сільгосппродукцією.

На південному фронті окупанти били з артилерії та авіації, наступали в напрямку Лозове – Біла Криниця, але були відбиті. В той же час ЗСУ виконали 70 вогневих завдань.

Як писав портал "Коментарі", в ЄС відреагували на накази Путіна щодо паспортизації українців. Країни ЄС засудили підписані президентом росії Путіним накази від 25 та 30 травня про спрощену систему видачі паспортів рф українцям на окупованих росіянами територіях, зокрема в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Про це йдеться в заяві представника ЄС Жозепа Борреля.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини