Росіяни досягли всіх поставлених цілей і готові до захоплення ключового міста

ЗСУ найближчим часом будуть змушені відійти за річку Вовча

На Покровському та Торецькому напрямках ситуація продовжує погіршуватись, відзначив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець. За його словами, російські загарбники закінчують реалізацію плану, щодо витіснення Сил оборони з плацдарму на річці Вовча, на ділянці між селами Гірник та Курахівка

На даний момент, каже експерт, передові підрозділи ЗСУ ще утримують Желанне Друге та східну частину села Зоряне, втім додає, що так буде недовго.

"Скоріш за все, ЗСУ, протягом найближчого часу відійдуть за річку Вовча, й ще дуже "велике питання" - чи вони зможуть утриматись по рубежу Гірник - Курахівка, тому що розвиток ситуації, цьому аж ніяк не сприяє, так само, як й оборона м.Селідово різко ускладнилась", додав Машовець.

Загалом, каже він, на Покровському та Торецькому напрямках російські загарбники, протягом останніх тижнів, змогли майже повністю вирішити поставлені перед собою найближчі завдання. Тобто, каже Машовець, ворог майже ліквідував український плацдарм на річці Вовча. Окрім того, передові підрозділи росіян прорватися у центральну частину міста Торецьк з боку села Північне.

"А головне, в районі Гродовкі противник спромігся прорватися ЗА річку Журавка, причому, на достатньо широкій ділянці - аж до Миколаївки, й таким чином, фактично нівелював саму можливість ЗСУ скористатися "шансом" щодо стабілізації ситуації, власне, на Покровському напрямку, спираючись на позиції по бар’єрному рубежу річок Журавка та Казенний Торець. Тим більше, що противник поступово розширює своє вклинення в районі Новогродівки", - відзначає Машовець.

За його словами, після ліквідації нашого плацдарму східніше рубежу Гірник - Курахівка, російське командування, ймовірно, має намір "впритул зайнятись" містом Селідово.

Машовець каже, що така ситуація склалася тому, що противнику вдалося досягнути на обох цих напрямках (Покровський та Торецький) вирішальної переваги у силах й засобах.

"Перевагу противника у чисельності особового складу можливо було би компенсувати (звісно, до певної межи), май ЗСУ на цих напрямках технологічну перевагу в ОВТ (в засобах ураження, розвідки, зв'язку, транспорті й т.д.), а також значно вищий рівень бойового вишколу своїх військ", - додав експерт.

Окрім того, додав експерт, є питання до рівня ефективності управління на всіх рівнях.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що складна ситуація спостерігається і на Вугледарському напрямку.