Росіяни атакують ЗСУ і намагаються влаштувати "котел": назвали напрямок

Росіяни намагаються взяти підрозділи ЗСУ в напівкільце

В результаті того як населений пункт Урожайне, що на Донеччині опинився під контролем ЗСУ, інший населений пункт - Старомайорське загарбникам тепер взяти штурмом.

Про це журналістам Главреду повідомив один із заступників командира батальйону "Арей" УДА Сергій Жеребило.

"Втім, певні дії такого характеру вони продовжують, штурмуючи не саме Старомайорське, а з правого флангу від нього – поблизу населеного пункту Приютне", - пояснює військовий.

Офіцер зазначає, що на Донеччині загарбники вже тепер докладають численних зусиль, активно і гуртом штурмують, щоб оточити частини Збройних сил України в напівкільце.

"Якби Урожайне було під контролем росіян, і їм вдалося ще й зайти з правого флангу, взявши нас в "котел", нам було б досить складно. Але всі ці спроби росіян ми відбили. Зараз вони теж намагаються активно атакувати з ділянки між Старомайорським і Приютним, але ЗСУ їх там стримують", - уточнив український військовий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ЗСУ назвали два міста, до яких росіяни перекинули близько 100 тисяч солдатів. Російські сили посилюють свій тиск на сході України. За словами керівника пресслужби Східного угруповання військ Іллі Євлаша росіяни перекинули понад 110 тисяч російських солдатів у напрямку Куп’янська та Лиману. Про це повідомляє Євлаш у ефірі загальнонаціонального марафону.

Ілля Євлаш вказав, що росіяни активно діють на Лимано-Куп’янському напрямку. За останню добу росіяни здійснили понад 600 обстрілів українських позицій та завдали 15 авіаударів.
Керівника пресслужби Східного угруповання вказав, що російські сили на весь напрямок перекинули значну кількість військ.