Росіяни активізують варварські удари по Сумах: до чого готуватися

Росіяни намагатимуться за всяку ціну звільнити Курську область протягом місяця

Росіяни спробують за місяць вирішити проблему Курська. Останній термін, каже політолог Олексій Копитько, до виборів у США. Але, додавати він, бажано для росіян – до саміту БРІКС у Казані (22-24 жовтня).

"Бо якось несолидно приймати високих гостей і надувати щоки, коли частина твоєї території під контролем противника. Якого три роки тому ти збирався розбити за три дні. Тому є всі передумови для активізації варварських ударів по Сумах", - заявив Копитько.

За його словами, росіяни могли за серпень накопичитись і у вересні піти на Суми або між Харковом та Сумами, але отримали удар на випередження і тепер змушені "видавлювати" наші війська.

При цьому експерт зазначає, що ті наші сили, які зараз у Курській області, все одно не воювали б на Донбасі, Півдні чи під Харковом, оскільки їх кинули б на купірування прориву росіян. І знадобилося б більше сил, ніж для маневреної оборони на території Росії, додав експерт.

"І була б колосальна різниця в модальності обстановки: черговий прорив Путіна напередодні саміту БРІКС/виборів у США із загрозою відсічень Харкова/захоплення Сум vs судомні спроби Кремля виштовхнути українські війська зі своєї території. Тому вони не мають вибору, окрім як намагатися загострювати. А ось вийде чи ні – це питання", – каже експерт.

При цьому, за його словами, росіяни збиралися нагромадити орду на півночі – вони її нагромадили. Зараз вона в набагато гірших умовах, ніж їм хотілося б, але покотиться у бік нашого кордону.

"Якщо наше командування ухвалить рішення відводити війська з Курської області, то росіяни опиняться перед дилемою: йти далі на Суми чи опадатись за кордоном та перекидати сили для тиску на інших напрямках", - додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що РФ вигадала стратегію, як намагатиметься перемогти ЗСУ у 2025 році.