Росіян нічому не навчила Брянська історія: у ЗСУ розкрили деталі знищення ворожих Су-34

Українські пілоти застали ворога зненацька і провели блискавичну та витончену операцію

Українські захисники знищили три російських винищувачі Су-34 під час блискучої операції Сил оборони. Російські окупанти намагалися підлетіти ближче для завдання ударів по бійцях ЗСУ, проте українські захисники застали тих зненацька і провели блискавичну та витончену операцію. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Армія ТБ" та "Українське радіо" розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ. Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше", - заявив Ігнат.

Спікер пояснив, що 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, проте "коли хочеться і руки сверблять завдати удару, то треба підлетіти ближче".

За словами Юрія Ігната, подібне збиття літаків окупантів раніше було біля острова Зміїний, а також над російською Брянською областю. Як додав речник, "їх нічому не навчила Брянська історія, Одеські історії, де були теж перехоплені і "Су-24", і "Су-35""

"Одразу три "жирні" цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводився нахабно, залітаючи фактично над українськими містами", - зазначив Юрій Ігнат.

Він вважає, що збиття трьох бортів ворога стало "топ подією", і після цього росіяни тричі подумають, чи варто підлітати до українських кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - збиття Силами оборони України одразу трьох винищувачів-бомбардувальників Су-34 російських окупантів викликало в країні-агресоре значне занепокоєння. Там стурбовані можливим посиленням можливостей ППО ЗСУ на південному напрямку. Про це йдеться у оновленому огляді аналітиків Інституту вивчення війни.