Росія звинуватила Молдову в розміщенні українських F-16: у Кишиневі відповіли

МЗС Молдови заперечило присутність літаків F-16 в країні та вказало, що єдина незаконна зброя на її території розмістила Росія.

13 серпня МЗС РФ викликало тимчасового повіреного у справах посольства Молдови у Москві вказуючи, що нібито на території країни розміщуються передані Заходом українські літаки F-16. В Молдові відреагували на ці заяви вказавши, що Росія спирається на інформацію з фейкових новин в інтернет.

Міністерство закордонних справ Молдови висловило жаль, що Росія спирається на дезінформацію в інтернеті та закликало МЗС РФ "не розповсюджувати неправдиві відомості про нашу країну".

"У зв'язку з цим МЗС зазначає, що російське міністерство закордонних справ, на жаль, отримує інформацію з фейкових новин в інтернеті. Молдова не приймає і не прийматиме зброю та військову техніку, у тому числі літаки, призначені для України", - повідомили в МЗС Молдови.

Після запевнення, що українських літаків F-16 немає на території Молдови, дипломатична установа дорікнула Росії щодо Придністров'я, яке політично та військово спирається на підтримку РФ.

"Молдова є нейтральною державою, і її відомства й надалі дотримуватимуться принципу нейтралітету. У цьому зв'язку МЗС нагадує, що єдиною країною, яка незаконно розміщує війська та боєприпаси на території Молдови без згоди влади, є Росія", - наголосили в молдовському відомстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що республіканець Ліндсі Грем розповів про зміну політики США щодо пілотів винищувачів F-16. Американський політик закликав пілотів у відставці приїжджати в Україну для захисту її повітряного простору, поки українські пілоти проходять навчання.

Також "Коментарі" писали про кількість західних винищувачів, які прибули в Україну.