Росія звинувачує Україну в тероризмі: у США розповіли, що задумав Путін

В ISW наголосили, що Кремль не втрачає надії змусити Захід відмовитися від продовження підтримки Києва

Глава ФСБ Росії Олександр Бортніков посилив необґрунтовану та шаблонну версію Кремля, яка звинувачує Україну та НАТО в організації терористичних атак та диверсій на території РФ. Таким чином, путінський режим хоче підірвати підтримку України Заходом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що 11 червня Бортников на засіданні Російського антитерористичного комітету заявив, що Україна за підтримки США та НАТО "нарощує зусилля щодо терористичних атак і диверсій на території Росії". Крім того, він помилково звинуватив українську розвідку у подіях 22 березня (йдеться про напад на "Крокус Сіті Холл").

За оцінками ISW, атака була організована підрозділом Ісламської держави в Афганістані ІДІЛ-К, і не жодних доказів того, що Україна була причетна до цього в будь-якій якості.

Аналітики пояснюють дії Москви в такий спосіб. На їхню думку, Кремль регулярно використовує звинувачення у тероризмі проти України та Заходу, щоб підірвати підтримку України Заходом та уявити себе жертвою західної та української агресії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - білоруські чиновники, включно з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком, продовжують мати причетність до незаконної депортації українських дітей до Білорусі та їх перевиховання за білоруськими програмами. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"ISW вже давно вважає, що білоруські чиновники, включаючи президента Білорусі Олександра Лукашенка, безпосередньо залучені до російської кампанії з депортації українських дітей", – зазначили експерти.