Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знайшла ефективну зброю проти України: як це змінює ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знайшла ефективну зброю проти України: як це змінює ситуацію на фронті

КАБи називають головною проблемою на фронті та для прифронтових територій

сьогодні, 15:20
Поділіться публікацією:

Російські війська знайшли ефективну зброю проти України — застосування КАБів. Про це розповів військовий спеціаліст у галузі радіотехнологій Сергій "Флеш" Бескрестнов в ефірі "Київ 24", повідомляє портал “Коментарі”. 

Росія знайшла ефективну зброю проти України: як це змінює ситуацію на фронті

Ілюстративне фото

Завдяки модернізації КАБів дальність польоту керованих авіабомб збільшилась. За його словами, КАБ — це дуже потужна зброя, яку ворог активно застосовує проти українських військових на усіх позиціях. “Зараз ми говоримо про модифікацію КАБ з бомбою вагою 500 кг. Це дуже потужний засіб, і що головне для нашого ворога, — це дуже дешевий засіб. І наші хлопці дуже потерпають від цього засобу по усіх фронтах. До цього ми бачили, як ворог застосовує КАБ на відстані 5-15 км від лінії фронту", — прокоментував ситуацію експерт.

Він зазначив, що ворог завдає ударів авіабомбами не тільки позиції військових, а й об'єкти промисловості, об'єкти критичної інфраструктури на відстані, приблизно, 40-50 км від лінії фронту. 

"Це дуже небезпечно для нас, тому що у нас багато промислових об'єктів, військових частин, логістики розташовані в межах цієї відстані... Ворог зараз застосовує нову бомбу. До цього він застосовував бомбу модифікації М-62. Зараз — це бомба модифікації ФАБ-500Т, яка має більш оптимізовані аеродинамічні характеристики. Також ворог збільшив крила на КАБах. Це дало йому можливість планувати дистанцію на 40-50 км", — пояснив експерт.

Він зазначив, що військові шукають засоби, як ефективно протидіяти КАБам. 

"Вони (росіяни) знайшли проти нас цю ефективну зброю. Я дійсно вважаю, що для нас на всіх фронтах це — проблема №1. Для всієї нашої піхоти. Тобто ми втрачаємо наші позиції тільки через ці КАБи", — розповів "Флеш".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти обстрілюють КАБами Харків та Запоріжжя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини