Росія захопила велике місто на Донеччині: що відомо про хід боїв

За даними DeepState, російські війська окупували місто Українськ на Донеччині та просунулись поблизу ще шести населених пунктів

Російські війська досягли просування на Курахівському напрямку та повністю окупували місто Українськ у Покровському районі Донецької області. Про це повідомив аналітичний проект DeepState у своєму каналі в Telegram.

За їхніми даними, ворог не тільки захопив Українськ, але й просунувся в районі населеного пункту Пречистівка. Станом на початок 2022 року населення міста Українськ становило 10 655 осіб.

Крім того, російські війська просунулись поблизу селищ Невельське та Пречистівка, а також у напрямку міста Селидове, що на Донеччині. Окупанти також досягли успіху в районі села Желанне Перше в Донецькій області та в Луганській області поблизу села Невське.

Попри це, за даними аналітиків DeepState, Сили оборони України зуміли звільнити територію заводу у Вовчанську, Харківська область, від російських військ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, коли росіяни підуть на Покровськ. Російські окупанти припинили активні бойові дії на окремих ділянках Покровського напрямку та перемістили свою увагу на південний фланг, де може скластися загрозлива ситуація, заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, ворог визначив ключове місто, оборону якого намагається прорвати. Попри те, що Покровськ залишається основною ціллю противника, за даними британської розвідки, росіяни уповільнили своє просування в цьому напрямку. Жданов також зазначив, що Генштаб України "перекроїв" Покровський і Курахівський напрямки, об’єднавши південний фланг Покровського з Курахівським.

Військовий експерт підкреслив, що на північних та центральних ділянках Покровського напрямку українським силам допомагають географічні особливості місцевості. Зокрема, населені пункти, як-от Воздвиженка та Новогродівка, розташовані на панівних висотах, що створює сприятливі умови для оборони.