Росія втрачає перевагу на фронті: що потрібно зробити Україні

Україна не може конкурувати з Росією, однак вагомою буде допомога партнерів

Росія до цього часу має перевагу в артилерійських снарядах на фронті. Однак із зими 2024 року перевага зменшилася майже втричі. Про це розповів перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами перевага у використанні Росією артснарядів зменшилась вагомо - якщо зимою було співвідношення 1 до 8, то зараз воно становить 1 до 3.

Іван Гаврилюк зазначив, що Україні складно конкурувати у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів з РФ. Адже промисловий потенціал країни-агресорки більший. Тому вирішальне значення має допомога іноземних партнерів та ефективна робота чиновників.

"Нашими відомствами, урядом і керівництвом України проводиться вагома робота в напрямку створення спільних підприємств для того, щоб ми мали, за допомогою наших партнерів, спроможність виробляти всю номенклатуру озброєння і військової техніки, яка нам необхідна", - додав перший заступник міністра.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія знайшла проти України ефективну зброю. Йдеться про застосування КАБів.

Завдяки модернізації КАБів дальність польоту керованих авіабомб збільшилась. КАБ — це дуже потужна зброя, яку ворог активно застосовує проти українських військових на усіх позиціях. Саме через застосування КАБів українські військові виходять з позицій.

Нагадаємо, що у разі модернізації КАБів та збільшення дальності їх застосування у зону ураження авіабомбами потраплять такі міста, як Полтава, Дніпро та Одеса.