Росія визнала, що не здатна захистити своє ключове місто

Росія не може захисти свою другу столицю Санкт-Петербург від українських ударів по території РФ.

Голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов заявив, що Росія не має достатніх засобів протиповітряної оборони, щоб повноцінно захистити малу батьківщину Путіна та другу столиця росіян Санкт-Петербург від атак українських безпілотників. Таким чином російський політик відреагував на чергові удари по Росії.

Андрій Картаполов дав інтерв’ю одному з російських пропагандистських видань "Парламентській газеті" у якому відреагував на атаку безпілотників по нафтопереробному заводі і нафтовому терміналу у Санкт-Петербурзі. Російські ЗМІ повідомляли, що було збито два безпілотники, уламки яких впали на майданчик заводу "Невський мазут".

"Одна з причин, чому не можна закрити Петербург непробивним щитом ППО, полягає в тому, що для цього доведеться відтягувати сили, наприклад із Царського села, Виборга, інших історичних міст та поселень", - заявив депутат та додав, що на його думку, російські системи ППО працюють "дуже добре".

Минулого року Андрій Картаполов визнав, що російські зони протиповітряної оборони відомі українським військовим і розвідці НАТО, тобто, за його словами "завжди є лазівка", через яку українські безпілотники можуть проникнути в країну.

Нагадаємо, що Санкт-Петербург і Ленінградська область з початку січня двічі ставали мішенню для дронів, що завдали ударів по терміналу "Новатека" на Балтійському морі та завод "Невський мазут" у межах міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Фінляндії відреагував на атаку України по російському заводу "Новатек" на узбережжі Фінської затоки.

Також "Коментарі" писали, що у новій декларації стало відомо, скільки грошей має президент Росії Володимир Путін.