Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія та Китай знайшли обхідні шляхи: які санкції США виявилися беззубими
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та Китай знайшли обхідні шляхи: які санкції США виявилися беззубими

У 2023 році товарообіг між Росією та Китаєм виріс до рекордних 240 мільярдів доларів

21 червня 2024, 14:18 comments1828
Поділіться публікацією:

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Китаю минулого місяця допоміг забезпечити обидві країни платіжними альтернативами для обходу санкцій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Reuters".

Росія та Китай знайшли обхідні шляхи: які санкції США виявилися беззубими

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що після візиту Путіна до прикордонних регіонів Китаю було створено спеціально уповноважені банки, які дозволяють російським фірмам відкривати рахунки нерезидентів. Цей крок став важливішим після того, як проти шанхайської філії російського ВТБ банку було введено санкції. Що призвело до звуження можливостей російсько-китайської торгівлі, адже це була єдина філія російського банку в Китаї.

2023 року товарообіг між Росією та Китаєм виріс до рекордних 240 мільярдів доларів. І підтримка цього важливого для Кремля потоку залежить від забезпечення безперебійних платежів.

Обхідний шлях, який передбачає залучення менших регіональних банків, які поки що можуть залишатися поза увагою американських санкцій, демонструє, як Москва і Пекін змушені вдаватися до більш складних кроків, щоб забезпечити продовження двосторонніх платежів.

У той же час ці дії потенційно піддають малі китайські фінансові фірми американським санкціям, оскільки намагаються обійти обмеження.

Однак вікно для здійснення ними платежів для російських компаній може звужуватись. Зазначається, що міністерство фінансів США працює над виявленням менших банків, які все ще допомагають обробляти транзакції, які посилюють російський ВПК.

Найбільший приватний кредитор Росії, Альфа-банк, вже кілька місяців працює над відкриттям двох китайських філій, у Шанхаї та Пекіні, але марно.

Це не завадило йому рекламувати свої повноваження у Китаї за допомогою величезного червоного надувного дракона, який прикрашав його стенд на економічному форумі у Санкт-Петербурзі.

Ніхто в Китаї не готовий потрапити під вторинні санкції та втратити світовий ринок лише через Росію. Тому російські компанії тепер можуть відкрити рахунок не резидента в китайському банку, або створити китайську дочірню компанію і відкрити рахунки всередині країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США посилюють тиск на Китай: як Пекін страждає за дружбу з Москвою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини