Росія та її союзники "відверто насміхаються" з партнерів України: у Зеленського зробили заяву

Андрій Єрмак закликає союзників посилити тиск на Росію та її партнерів.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував можливість Росії та її союзників отримувати підсанкційні товари подвійного призначення, які згодом використовуються у війні проти України. За його словами, Захід має діяти вже зараз для протистояння союзникам Москви.

Андрій Єрмак розповів про схеми, якими Росія отримує західні товари, попри накладені санкції.

"Кремль застосовує схему з фальшивим транзитом, яка дозволяє постачати санкційні товари з країн ЄС, призначені для Центральної Азії та Кавказького регіону. Для отримання західних електронних компонентів подвійного призначення використовуються посередницькі компанії", - стверджує Єрмак.

За словами керівника Офісу президента, Росія та її партнери створюють фіктивні установи, які підтримують діяльність "тіньового флоту" РФ, який транспортує російський газ. Крім того, у російській зброї присутні західні компоненти.

Єрмак наголошує, що авторитарні країни прямо глузують з Заходу, якому потрібне швидко відповідати на дії союзників Росії.

"Тим часом, альянс рф-іран-кндр вже став військовим і відверто насміхається з демократій. Часу на посилення позицій демократій у світі лишається все менше і потрібно діяти вже зараз", - сказав Єрмак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у компонентах північнокорейської ракети, яку збили у Полтавській області виявили західні компоненти, більшість яких становлять американські мікросхеми. Очільник МЗС Андрій Сибіга назвав це явище "обурливим".

Також "Коментарі" писали про заяву з Кремля, де повідомили про "дипломатичний тріумф" Росії.