Росія стягнула на окуповану територію і до кордонів рекордну кількість солдатів: скільки їх

На початку повномасштабного вторгнення ця цифра становила близько 170 тис. осіб

Російська армія сконцентрувала на тимчасово окупованій території і вздовж українських кордонів більше 500 тисяч особового складу. Про це заявляє один з співзасновників та аналітиків DeepState Роман Погорілий під час ефіру на Еспресо.

"Якщо говорити в цілому, то ворог сконцентрував велику кількість своїх сил на всій окупованій території та вздовж кордонів, ця цифра складає понад 500 тис. осіб. Це досить велике угруповання", - каже експерт.

Як він зазначив, на початку повномасштабного вторгнення ця цифра становила майже 170 тис. осіб.

"Якщо говорити про концентрацію противника вздовж північних кордонів, то це теж не секрет, вона є і була весь цей час. І у районі Харківщини бачимо певною мірою реалізацію концентрації сил загарбників", - продовжив співзасновник та аналітик DeepState.

Неподалік Сумщини, як зауважує Роман Погорілий, російські військові їздять, переміщуються, але далі інформаційного тиску це не йде.

Він підкреслив, чи наступатимуть сили ворога на цьому напрямку, буде відомо з часом.

"Звичайно, що це все у першу чергу є інформаційним моментом, щоб тримати певні підрозділи вздовж кордону, щоб бути постійно у напрузі, дестабілізувати обстановку. Але ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій, готуватися, вибудовувати оборону, евакуйовувати населення, реагувати на переміщення противника та завдавати ураження при будь-якій загрозі, у першу чергу цим займаються Сили оборони, які перебувають на позиціях, і суспільство, яке допомагає нашим бійцям", - підсумував Роман Погорілий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Верховній Раді пояснили чи будуть змінювати мобілізаційний вік