Росія сьогодні-завтра планує чергову масовану атаку на Україну

За інформацією джерел з Головного управління розвідки Міноборони, 22 або 23 грудня готує ракетний обстріл

Як повідомляє "Українська правда", джерела у розвідці вказують, що Росія залучить до удару всі наявні в її збройних силах носії крилатих ракет з дальністю від 500 км і більше, пишуть "Коментарі". Найімовірніше ракетна атака може бути 22 чи 23 грудня.

Всього планується випустити не менше 67 крилатих ракет. Наступної доби після удару не виключається застосування ударних безпілотників.

Як розповіли у розвідці, Російська Федерація збирається використати не менше чотирьох "Іскандерів", від восьми до 14 літаків Ту-95МС, близько трьох носіїв РК "Калібр" і до трьох літаків Ту-22М3.

Разом з тим, за наявною інформацією спецслужб Міністерства оборони, Севастопольський морський порт в тимчасово окупованому Криму обмежив територію пересування будь-яких кораблів і літальних апаратів з 23 по 27 грудня через проведення ракетних стрільб. Цілком реально, що якраз у ці дні й можлива атака на Україну.

Як йшлося в "Коментарях", попередній масований ракетний обстріл Росія вчинила 16 грудня. Тоді окупанти випустили 74 ракети. Окупанти застосували максимальний ресурс з метою виснаження протиповітряної оборони України. Країна-агресорка застосувала стратегічну авіацію з різних боків, а також вивели на чергування ракетоносій, якого не було вранці.
Читайте також на порталі "Коментарі" - у США розповіли, чи вже почав Іран постачати ракети до Росії. У Білому домі заявили, що Вашингтону точно відомо про дискусії щодо потенційної передачі балістичних ракет. Росії дуже важливо поповнити запаси далекобійних ракет, яких після масованого обстрілу України у Кремля залишилося мало.