Росія практично завершила підготовку до нового масованого удару: стало відомо, по чому буде бити

Росіяни нещодавно здійснювали тренувальні вильоти літаків Ту-160, розповіло джерело в Силах оборони.

Росія практично завершила підготовку до нового масованого удару по території України, який, ймовірно, буде націлений на енергетичну та транспортну інфраструктуру, зокрема на аеродроми. Про це повідомляють джерела LB у Силах оборони.

Зазначається, що готовність до нанесення ударів у ворога спостерігається щотижня, а енергетика і транспортна інфраструктура вже давно є його цілями. Минулого тижня ворог здійснював тренувальні вильоти літаків Ту-160 у форматі, близькому до відпрацювання ударів по Україні, що може свідчити про підготовку до їх залучення для ударів.

Також підкреслюється, що ризик ураження наземних об'єктів на території України, зокрема Києва та обласних центрів північних і західних областей, залишається на колишньому рівні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в 3 ОШБр попередили про швидке просування окупантів на фронті. Німецький аналітик Юліан Рьопке припустив, що російські окупанти теоретично можуть дійти до Києва лише за два роки, зважаючи на темпи їх просування на схід від Покровська. На цю заяву відреагував майор ЗСУ, екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

Жорін зазначив, що підрахунки експертів щодо просування ЗС РФ є "гаданням на кавовій гущі", але попередження не варто повністю відкидати. Він підкреслив, що російські війська дійсно просуваються швидко, що видно навіть з карт, доступних в інтернеті. За його словами, єдиним способом зупинити росіян є супротив ЗСУ.

Жорін акцентував на тому, що росіяни зупиняються тільки там, де зазнають поразок. Якщо їх не зупинити, війна може швидко дійти до дому тих, хто не бере участь у бойових діях.