Росія поставила Україні і Заходу ультиматум щодо війни: чого домагається

Росія погрожує знищити Україну, якщо не зупинити війну на лінії розмежування, бо їй дуже потрібна пауза

Протягом останнього часу шириться багато чуток про те, що нібито Україна через посередників веде перемовини з Росією про умови призупинення бойових дій, відзначає політолог Костянтин Матвієнко. Втім, за його словами, тут важливо не тільки те, чи насправді такий процес має місце, але і те з якою метою створюються ці чутки. При цьому, підкреслює політолог, до них додаються "аналітичні висновки" про втому Заходу від війни і України, про нестачу в нього грошей і озброєнь для допомоги ЗСУ і нашій країні загалом, про незліченність ресурсів Росії тощо.

При цьому, говорить Матвієнко, ворог, тим часом, нарощує виробництво керованих авіабомб, ракет і дронів з очевидною метою посилити терор мирного населення України, включно з ударами по медичних і навчальних закладах, об'єктах енергетики, місцях скупчення мирних людей. Штатна чисельність армії Росії збільшено до 2 млн. 300 тис.,з яких 1,5 млн. це солдати і офіцери.

"Отже і чутки про мирні перемовини, і нарощування озброєнь та особового складу перед усім мають на меті продемонструвати: з одного боку можливість швидкого завершення війни на умовах агресора, а з іншого - його готовність вщент знищити Україну. Мовляв: українці і Захід, вибирайте", - говорить політолог.

При цьому, Матвієнко додає, що Росії конче потрібна пауза у бойових діях для мобілізації населення та економіки для подальшого ведення війни на знищення України. Це, за його словами, давня екзестенційна мета цілковитої більшості росіян.

"В ході цієї війни у них з'явилося розуміння і страх того, що у випадку, коли вони не досягнуть цієї мети, Росія припинить своє існування", - додав експерт.

На його думку, у України просто немає іншого виходу як продовжувати опір, домовлятися зі світом про посилення всіх можливих санкцій щодо РФ, збільшення збройної і фінансової допомоги Україні, розширення кола країн - учасників формату "Рамштайн", а також підвищувати ефективність і єдність власного суспільства, частина якого досі не усвідомила усіх загроз для себе з боку агресора та його посіпак в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу з’явилося надто багато так званих "мирних планів" для України.