Росія похвалилася "збиванням" ракет ATACMS: у ЗСУ відреагували

Росіяни вже зрозуміли, що використання ракет із моря як окремої системи озброєння не є ефективним

Російські окупанти заявляють про "збиття" більшої кількості далекобійних ракет ATACMS, ніж Україна має їх на озброєнні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Зокрема, у Плетенчука запитали про повідомлення у соціальних мережах, що нібито росіяни збили велику кількість ракет ATACMS, які летіли у напрямку Керченського мосту.

"По-перше, вони їх відбивають, мабуть, більше, ніж у нас їх на озброєнні. А по-друге, те, що на озброєнні Військово-морських сил, в принципі, не варто ATACMS. Тому коментувати будь-які кейси, пов'язані з застосуванням цієї системи озброєння навіть немає можливості", - зазначив Плетенчук.

За його словами, всі дані про можливі нічні атаки протягом доби ще верифікуються.

Плетенчук уточни, навіть якщо було якесь застосування, то результати подібних застосувань вимагають деякого часу, тому що, це все ж таки окупована територія, і звичайно, для того, щоб переконатися на 100%, дати верифіковану інформацію - завжди потрібні, як мінімум , Добу, підкреслив спікер.

Разом з тим, у нього запитали, чи росіяни накопичують ракети і готують ракетоносії для завдання ударів з моря.

"Насправді, немає, на мій погляд, жодних особливих приводів для застережень. Ситуація цілком зрозуміла і логічна. Вони не можуть дозволити собі виходити в море великою кількістю одиниць, і досить тривалий час вже виходять вони фактично лише підводними човнами. це до чотирьох ракет", - сказав Плетенчук.

Крім того, як вважає речник, росіяни, мабуть, уже зрозуміли, що використання ракет з моря як окремої системи озброєння не є ефективним. "Технічні характеристики тих же "Калібрів" поки такі, що більша частина ракет - ця атака відбивається, іноді доходить до 100%", - наголосив Плетенчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи полетять ракети ATACMS на Курську область: ЗМІ дізналися, що вирішили в Білому домі.