Росія підвищуватиме градус ескалації: у Зеленського розповіли про нову тактику Кремля

Михайло Подоляк заявив, що росіяни перестали взагалі маскувати, що вони роблять

Країна-агресор змінює тактику ракетних ударів по Україні. Крім того, ворог може підвищувати градус ескалації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Він зазначив, що Росія має можливість обстрілювати всю територію України, незалежно від того, де знаходиться той чи інший соціальний, цивільний, військовий об'єкт або об'єкт критичної інфраструктури.

"Тобто у Росії достатньо ракет, які можуть влучати будь-де на території України. Тут питання в тому, що як би ви не повідомляли про те, що буде атака чи там в тому чи іншому напрямку балістичні ракети. Це якщо ми говоримо, наприклад, про Запоріжжя, Дніпро, Полтаву чи Харків. Це буквально лічені не хвилини, а секунди. Тобто це півтори хвилини, дві і так далі. Цьому запобігти можна, тільки якщо ми добудуємо систему протиракетної оборони, тотальну систему. Особливо у східних і південно-східних регіонах", - зазначив Подоляк.

Він додав, що для захисту проти балістики потрібно, щоб ППО базувалася на системах Patriot або NASAMS, які ефективно працюють саме проти такого типу ракет.

На думку радника керівника ОП, тоді індекс знищення може бути збільшений до 90-95%.

Подоляк підкреслив, що Росія свідомо завдає ударів по місцях, де є інтенсивна житлова забудова, центр міста чи соціальні об'єкти. Мета ворога – викликати шокове становище у населення.

"Таким чином, сьогодні мають зафіксувати, що, на жаль, РФ підвищуватиме градус ескалації саме щодо міжнародного права та цивільного населення України. Тому що інших інструментів впливу на ситуацію в Росії немає", - наголосив Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Зеленського пригрозили Росії після ракетних ударів.