Росія перекидає “Кинджали” до Білорусі: яке місто ворог готується уразити ракетами

Загроза обстрілу зростає, особливо підвищена небезпека для Києва

Росія перекидає до Білорусі літаки МіГ - до сусідньої країни уже перегнали два літаки. Про що може свідчити така ситуація, розповів військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “РБК-Україна”.

На думку військового експерта, причин такої ситуації може бути декілька. Одна з причин, яку вже вказував раніше керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, намагання приховати свої МіГи від українських дронових атак по аеродромах на території РФ.

Олексій Гетьман також вважає, що перекидання МіГів до Білорусі також може нести підвищену загрозу, втому числі для Києва. "Тому що вже є попередження від Головного управління розвідки про те, що росіяни готують новий, як було 26 серпня, масований удар по Україні. І це може бути один з етапів підготовки (до масованого обстрілу - ред.)", - пояснює експерт.

За даними моніторингового пабліка сьогодні два МіГ-31К ВКС РФ злетіли з аеродрому “Мачулищі” - рухаються у південному напрямку. Також пабліки повідомляли, що літаки виконують політ в межах Білорусі. Про повернення до РФ, мова не йде. Ймовірно, проводять тренування.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що сьогодні, 10 жовтня, на кордоні між Калмикією і Волгоградською областю РФ впав військовий навчально-тренувальний літак Як-130.

"Навчально-тренувальний літак Як-130 впав на кордоні між Калмикією та Волгоградською областю, пілот катапультувався", — йдеться у повідомленні.

Детальніше про авіатрощу на території Росії читайте за посиланням.