Росія назвала масові ракетні удари по Україні "відплатою"

Міноборони Російської Федерації відреагувало на масовий терористичний удар своєї армії по території України.

Вночі, 9 березня Росія здійснила черговий масовий ракетний обстріл України випустивши 81 ракету. В наслідок російської агресії є поранені та загиблі. Для України це трагедія, тоді як Росія назвала такий крок "відплатою". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В ніч на 9 березня повітряна тривога охопила всю територію України. А російські окупанти завдали ударів по Львівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Одеській областям та по місту Київ. Також вибухи і роботу ППО чули в інших населених пунктах України. Під час атаки з боку Російської Федерації була випущена 81 ракета та 8 безпілотних апаратів іранського виробництва.

Частину з них ЗСУ вдалось збити, проте деякі ракети досягли своїх цілей. В Києві відомо про кількох постраждалих, а в Золочівському районі Львівської області ракета влучила у житловий будинок. Станом на 14:00 відомо про п’ятьох загиблих.

Як виявилось, такі злочинні та терористичні дії Росія називає "відплатою".

"У відповідь на терористичні акції в Брянській області Збройними Силами Російської Федерації завдано масованого удару відплати", - заявили у Міноборони Росії про сьогоднішні удари по Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пентагон не хоче передати матеріали про воєнні злочини Росії до міжнародних судів. У Міністерство оборони США пояснило це загрозою для американців.

Також "Коментарі" писали, що в Україні відповіли на тривожні слова генсека НАТО Єнса Столтенберга про падіння міста Бахмут на сході країни.