Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія намагається нагнітати ситуацію навколо наступу з Білорусі: чи є привід панікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагається нагнітати ситуацію навколо наступу з Білорусі: чи є привід панікувати

В Інституті вивчення війни заявляють, що російські воїнкори свідомо переформулювали заяву міністра оборони Білорусі

1 грудня 2022, 08:10 comments1353
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти знову вдалися до маніпуляцій, використавши заяву міністра оборони Білорусі та перекрутивши її на той маневр, що повторний наступ союзних військ Росії та Білорусі – це практично неминучість. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія намагається нагнітати ситуацію навколо наступу з Білорусі: чи є привід панікувати

Наступ із Білорусі. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу на заяви міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна. Міністр оборони Білорусі заявив, що дії прикордонних країн-членів НАТО свідчать про підготовку до ведення бойових дій.

"У той час як коментарі Хреніна включають кілька варіантів розвитку ситуації, російські воїнкори почали стверджувати, що його заява прямо говорить про підготовку НАТО до наступальних операцій на східному напрямку, тобто проти Білорусі, що є безглуздим звинуваченням", — пишуть аналітики.

Водночас, зазначають експерти, Хренін заявив про військові дії НАТО на кордонах у рамках інформаційної операції, спрямованої на переміщення уваги українських сил до Білорусі.

"Російські воїнкори використали слова Хреніна для підбурювання, щоб посилити інформаційні умови для тиску на білоруських офіційних осіб з метою подальшої підтримки російської наступальної кампанії в Україні", — вважають аналітики.

Нагадаємо, в ISW вважають, що недавнє розгортання сил РФ у Білорусі спрямоване на посилення російського навчального потенціалу та проведення інформаційно-психологічної операції, спрямованої проти України та країн Заходу, а не для підготовки нової атаки на Україну з півночі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ключові країни G7 планують обмежити ціну на російську нафту: коли і на скільки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини