Росія накопичила ракети: коли українцям може загрожувати масований обстріл

У новому масованому обстрілі України, Росія може використати понад сотню ракет.

Росія може здійснити масований ракетний удар по Україні на День Незалежності, вважає український військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, Росія накопичила щонайменше 130 ракет за останні півтора місяця.

Військовий експерт Олександр Коваленко вказує, що Росія не завдавала по Україні масованих ракетних ударів з понад 100 одиницями ракет чи дронів з осені 2022 року. Крім того, за словами Коваленка, останній великий удар по Україні був на початку липня, тому Росія за цей час встигла накопичити ресурси для нових атак.

"З огляду на плани РОВ (російські окупаційні війська) на ймовірний комбінований удар на День Незалежності України, у них уже тільки завдяки виробництву за період, що минув із 8 липня, у наявності є потенціал у 130 ракет різного типу, не кажучи про те, що було в арсеналі", - вказує Коваленко.

Аналітик прогнозує, що Росія не буде обмежуватись лише ракетами, а й застосує дрони під час наступного масованого удару по Україні, зокрема безпілотники-камікадзе Shahed-136.

"Комбінований удар може містити як стандартну комплектацію Х-101/555, КРМБ "Калібр", 9М723/9М727 і Х-47М2 "Кинджал", так і Х-22/32", - додає експерт.

"Інформаційний спротив" вказав кількість та тип ракет, які Росія могла накопичити для удару по Україні з початку липня:

  • - Х-101/555 - 80 одиниць;
  • - "Калібр" - 40 одиниць;
  • - "Кинджал" - 6 ракет.

Крім того, Росія накопичила "Іскандери" та ракети Х-59/69.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію Зеленського на російський удар по Києву ракетою КНДР.

Також "Коментарі" писали, що народна депутатка Безугла підтвердила знищення HIMARS.