Росія кинула 10 тисячний "кулак" на прорив адмінкордону Луганщини: що відомо

РФ хоче дійти до Першотравневого та окупувати Борову

Російські війська значно активізували свої атаки на стику Луганської та Харківської областей, прагнучи вийти на адміністративні межі Луганщини. Про це повідомляє Третя штурмова бригада. За інформацією OSINT-спільноти DeepState, на одній з ділянок ворог збільшив чисельність свого угруповання до 10 тисяч осіб.

Особливо підкреслюється суттєва різниця в силах між російськими військами та українськими захисниками.

"Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю", - повідомляють військові.

Під час штурмів позицій Третьої штурмової бригади противник кидає на бій цілі взводи та роти особового складу. Швидко ліквідовані втрати росіян компенсуються поповненням живої сили у кількості 250-400 солдатів ЗС РФ щотижня.

За словами військових, з травня бійці бригади знищили вже близько 1068 російських військових, а ще близько 2292 отримали поранення.

Російські війська прагнуть вийти до ділянки Чернещина - Першотравневе з подальшим захопленням села Борова.

Аналітики уточнюють, що противник планує повторити минулорічну стратегію, спочатку вийшовши на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім на Першотравневе-Чернещина.

За даними DeepState, на ділянці від Райгородки до Нововодяного розташовано близько 10 тисяч особового складу противника та близько 450 одиниць військової техніки, з яких 200 – артилерійські системи.

Російські окупанти розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які включають 236 артилерійську бригаду та 11 полків: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських.

OSINT-спільнота висловлює занепокоєння через значну кількість найманців, які переважно використовуються для штурмових, а не оборонних дій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що розвідка Британії сигналізує про нову загрозу для України