Росія готується запустити "трирівневий" план дестабілізації України: подробиці ГУР

Вадим Скібіцький наголосив, основний наголос росіяни робитимуть на військовий фактор

У травні Росія використовує "трирівневий" план дестабілізації України, що складається з військової, дезінформаційної та міжнародної частин. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Economist зробив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Представник української розвідки наголосив, що основним фактором є військова складова.

За словами Вадима Скібіцького, знадобляться тижні для того, щоб нещодавно виділена Сполученими Штатами військова допомога надійшла на лінію фронту. Водночас, як пише видання, за словами представника ГУР, навряд чи ця допомога зрівняє український потенціал із російськими запасами снарядів або забезпечить ефективний захист від російських керованих авіаційних бомб.

Друга частина російського плану – дезінформаційна кампанія Кремля в Україні, яка спрямована на підрив української мобілізації та політичної легітимності президента Володимира Зеленського, президентський термін якого умовно закінчується 20 травня. Хоча Конституція дозволяє безстрокове продовження його дії у воєнний час, опоненти президента вже наголошують на його вразливості, пише видання.

Третьою частиною плану, за словами заступника начальника ГУР, є кампанія Росії із міжнародної ізоляції України.

"Вони (росіяни – ред.) труситимуть ситуацію, як зможуть", – сказав розвідник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - країна-агресор готується до наступу на Харківську та Сумську області наприкінці травня чи на початку червня. Але росіяни не мають достатньо сил, щоб захопити Харків чи Суми, проте можлива "операція для входу та виходу". Таку заяву в інтерв'ю виданню The Economist зробив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.