Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готується наступати на ще один обласний центр на півдні, – Генштаб
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується наступати на ще один обласний центр на півдні, – Генштаб

Ворог готується посилити наступ по всій лінії фронту

24 травня 2022, 08:00 comments3218
Поділіться публікацією:

З кожним днем стає все зрозуміліше, що обмежтися виходом на адмінкордони Донецької і Луганської областей, як було заявлено президентом РФ Путіним перед початком так званої "спецоперації" в Україні російські загарбники не планують. Їм потрібно значно більше окупованої території. Саме тому ворог вже готується до масованого наступу на Запоріжжя. Загарбникам вдалося покращити тактичне положення у районі Василівки на Запоріжжі (Бахмутський напрямок). Найгарячіше має бути тепер за напрямком Василівка – Кам’янське. Як передає видання "Коментарі", такі дані озвучили в Генштабі ЗСУ.

Росія готується наступати на ще один обласний центр на півдні, – Генштаб

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

У зведенні зазначається, що противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Ворог здійснює інтенсивний вогневий вплив уздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому, Слобожанському та Південнобузькому операційних районах. Найбільша активність бойових дій відзначається у Донецькому операційному районі, а саме неподалік Лисичанська та Сєверодонецька. 

Зростає загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави з території республіки білорусь. Агресор перемістив дивізіон ОТРК “Іскандер-М” до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України.

На Слов’янському напрямку підрозділи ворога готуються до відновлення наступу. Агресор, для підтримки наступальних дій, розгорнув у південній частині міста Ізюм додаткові підрозділи ствольної артилерії. На Донецькому напрямку противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ та Сєверодонецьк з подальшим виходом на адміністративний кордон Луганської області. На Лиманському напрямку не виключається форсування противником річки Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії. На Сєверодонецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, веде штурмові дії в напрямках Тошківка та Устинівка. На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення у районі населеного пункту Василівка. На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог здійснював вогневе ураження наших підрозділів із застосуванням артилерії та авіації. 

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. 

На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський прогнозує, що найближчі тижні будуть дуже складними, росіяни будуть дуже масово наступати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини