Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія досягла більших локальних успіхів, ніж раніше, - британська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія досягла більших локальних успіхів, ніж раніше, - британська розвідка

В розвідці називають ймовірні наступні цілі російської армії на Донбасі

31 травня 2022, 12:05 comments2491
Поділіться публікацією:

Наразі окупанти захопили Лиман та просунулися вглиб Сєвєродонецька, протягом доби обстріляли Слов'янськ. Наступними цілями російської армії на Донбасі можуть бути Краматорськ та головна дорога М04 Дніпро-Донецьк. Про це повідомляють на сторінці Міністерства оборони Великобританії в Твітер.

Росія досягла більших локальних успіхів, ніж раніше, - британська розвідка

Фото Телеграм Луганська ОВА

Російське командування планує захопити Сєвєродонецьк та оточити українські сили у Луганській області. В регіоні ситуація дуже важка, окупанти гатять із артилерії та підключають авіацію до бомбардування Сєвєродонецька, точаться вуличні бої. В британській розвідці називають цю лінію наступу російського Південного угруповання сил найуспішнішою віссю у цьому секторі, хоча й наголошують, що прогрес досить повільний, але росіяни утримують захоплені в області території.

"Росія досягла більших локальних успіхів, ніж раніше в кампанії, згрупувавши сили і обстрілявши відносно невеликій території. Це змушує Росію йти на ризик в інших місцях на окупованій території. Політична мета Росії, ймовірно, окупувати всю територію Донецької та Луганської областей", — йдеться в повідомленні.

За даними ОВА, частина Сєвєродонецька контролюється росіянами, українські військові все ще залишаються в місті. Окупанти планують провести "зачистку" території навколишніх сіл. Тривають штурми, поки безуспішні, у районах Золотого, Комишувахи, Ниркового, йдуть бої. За минулу добу ЗСУ відбили вісім атак ворога, знищили танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобіля, збили крилату ракету Х-59МК.

Як писав портал "Коментарі", в Білому домі обіцяють надати Україні ракети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини