Росія діє як ІДІЛ: США вказали на важливу особливість війни в Україні

Чим довше затягується війна в Україні, тим більше російські війська нагадують своїми діями тактику ІДІЛ

Мінування російськими військовими цивільних будинків, дитячих іграшок та тіл убитих нагадує тактику бойовиків ІДІЛ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив представник Держдепартаменту США, менеджер у справах Європи Майкл Тірре, пише "Голос Америки".

У Держдепартаменті США зазначають, що наявність мін слід перевірити понад 160 тис. кв. км. території України.

"Від працюючих на місці українських чиновників ми знаємо, що російські солдати цілеспрямовано минають цивільні будинки, у тому числі дитячі іграшки, і навіть тіла вбитих. Жахливе використання вибухових пристроїв російськими військовими нагадує тактику бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії, де терористи намагалися вбити скільки громадянських скільки можливо, щоб люди боялися повертатися у свої будинки", - заявив Тірре.

Крім того, він зазначив, що розмінування України буде найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни. Такої кількості вибухонебезпечних предметів, якими усіяна українська земля, світ не бачив з Другої світової.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські десантники продовжують знищувати живу силу російських загарбників біля Бахмута, гатячи за позиціями росіян, філігранно потрапляючи прямо в ціль. При цьому бої за Бахмут не припиняються вже котрий місяць поспіль. Російське вище командування не готове відмовлятися від завдання, яке поставив Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло - у Москві лунають вибухи - масштабна пожежа в одному з найбільших столичних ТЦ.