Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росії доведеться ухвалити непросте рішення у війні: британська розвідка заінтригувала прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Росії доведеться ухвалити непросте рішення у війні: британська розвідка заінтригувала прогнозом

Росія буде змушена тримати свою авіацію далі від фронту

20 червня 2024, 13:05 comments1388
Поділіться публікацією:

У Міноборони Британії проаналізували останні успішні удари ЗСУ по військових цілях у Криму та аеродромах на території РФ. Саме тому Лондон прогнозує, що Росія буде змушена тримати свою авіацію подалі від фронту та перекидати до Криму ППО з інших регіонів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міноборони Великобританії про російсько-українську війну.

Росії доведеться ухвалити непросте рішення у війні: британська розвідка заінтригувала прогнозом

Авіація. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики зазначають, що у період з 12 по 18 червня російська авіація дальньої дії переключила увагу своїх ударів крилатими ракетами на українські військово-повітряні бази. Вони переконані, що це майже напевно було пов'язане з успіхами українських авіаударів, а також, ймовірно, наголошує на занепокоєнні Росії щодо майбутнього використання літаків F-16.

Британське Міноборони нагадує, що серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 та С-400.

Фахівці зазначають, що Росія може швидко замінити системи, але подальше виснаження, мабуть, змусить Росію залучати обладнання з інших регіонів, як вона це робила раніше, якщо хоче зберегти щільність покриття своєї системи ППО. Або Росія може бути змушена змиритися зі зменшенням своїх можливостей, наражаючи свої сили в Криму на підвищений ризик.

Подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, такі як Моздок, Ахтубінськ і нещодавно Морозовськ, ймовірно, змусять Росію продовжувати політику розосередження авіації далі від лінії фронту.

Це майже напевно призведе до збільшення втоми літаків та екіпажів, оскільки збільшиться час вильотів.

Міноборони Британії не виключає, що втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 у Північній Осетії на півдні Росії 12 червня була пов'язана саме з цим.

Читайте також на порталі "Коментарі" – британська розвідка дізналася, як Путін готується до подальшого затягування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини